Nordnorsk Matkompetanse realiseres – basert på bærekraftsmålene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Prosjektet Nordnorsk Matkompetanse (NNMK), eies av MON og skal ledes av Per Theodor Tørrissen ved Mosjøen videregående skole. Det har tidligere blitt bevilga oppstartstøtte fra kommunene Vefsn, Herøy, Alstadhaug, Leirfjord og Dønna. For noen dager siden ble det kjent at prosjektet mottar 1,3 millioner fra N2-programmet (leverandørutviklingsprogram for Nord-Norge, finansiert av de nordnorske fylkeskommunene, Sametinget samt Kommunal- og moderniseringsdepartementet).

Fra venstre: Per Theodor Tørrissen, Harald Wiggo Erdal, Bent Bakkan

Til Helgelands Blad uttaler prosjektleder Per Theodor Tørrissen følgende; «Vi er enormt glade for tildelinga!  Dette betyr at vi kan fortsette med prosjektplanlegging, og sette dato for de første aktivitetene.»

NNMK har som hovedmål gjennom nettverksbygging og kompetanse-hevende tiltak på internasjonalt nivå, å bidra til bygging av Nord-Norge som en bærekraftig og innovativ mat- og reiselivsdestinasjon i verdensklasse basert på lokale råvarer av høy kvalitet.

– Ambisjonene er store på vegne av Nord-Norge, og vi ser fram til å bygge broer og knytte samarbeid mellom mange av de nordnorske næringsaktørene og matmiljøene, uttaler representant for prosjekteier Mosjøen og omegn næringsselskap, Bent Bakkan

Få siste nytt først

Få siste oppdatering direkte på din e-post

Rull til toppen